Άλκηστις Π. Ρόδη

Τίτλος

Eπίκουρη καθηγήτρια Αστικού &Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Ώρα

Saturday, April 28th @ 15:45 pm

Περιγραφή

Μέλος του Discussion Panel μετά την προβολή της ταινίας ''The Human Scale''

Η δρ Άλκηστις Ρόδη είναι επίκουρη καθηγήτρια Αστικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε στο ΕΜΠ (Δίπλωμα Αρχιτέκτονος), το Harvard University (MAUD) και το TUDelft (PhD in Engineering).

Πριν από την έναρξη της ακαδημαϊκής της σταδιοδρομίας άσκησε την αρχιτεκτονική και τον αστικό σχεδιασμό στις ΗΠΑ και την Ελλάδα και διετέλεσε ειδική σύμβουλος της Ελληνικής Κυβέρνησης για θέματα αστικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και αστικής διαχείρισης. Το σχεδιαστικό της έργο στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα έχει δημοσιευθεί στον διεθνή επαγγελματικό Τύπο. Η πρόσφατη έρευνά της επικεντρώνεται στην αστική μορφολογία.

Στο πλαίσιο αυτό εισήγαγε την έννοια του ‘Bricolage Urbanism’. Για το ερευνητικό και το σχεδιαστικό της έργο έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς συλλογικούς τόμους και ακαδημαϊκά και επαγγελματικά περιοδικά. Το βιβλίο της Modern Architectures in History: Greece (2013, με τον Α. Τζώνη) δημοσιεύθηκε από τον οίκο Reaktion του Λονδίνου.

 

Μέλος του Discussion Panel μετά την προβολή της ταινίας ''The Human Scale''

CLOSE

Subscribe to Our Newsletter