Δημήτρης Αθανίτης

Τίτλος

Σκηνοθέτης

Ώρα

Sunday, April 29th @ 17:00 pm

Περιγραφή

Μέλος του Discussion Panel μετά την προβολή της ταινίας ''Getting Frank Gehry''

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι σκηνοθέτης, μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του Invisible (2016) κέρδισε 15 διεθνή Βραβεία και παρουσιάστηκε σε 40 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Οι δύο πρώτες ταινίες του Αντίο Βερολίνο (1994) και Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) βραβεύτηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ οι 2000+1 Στιγμές (2001) επιλέχτηκαν από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001, στο Senses of Cinema.

Άλλες ταινίες του Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (1999), Η Πόλη Των Θαυμάτων (2004), Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2012). Η εγκατάσταση του Athens Underground/Πόλη Κρυμμένη 2011-2018, με υλικό από 6+1 ταινίες του, έχει παρουσιαστεί σε 6 διαφορετικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. H αγγλόφωνη επιθεώρηση Filmicon Journal δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο πάνω στην κατασκευή του φαντασιακού αστικού και κινηματογραφικού χώρου στην ταινία του Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο ενώ ετοιμάζεται μια μονογραφία πάνω στην σύνθεση του χώρου στις ταινίες του από τον Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Ο Δημήτρης Aθανίτης αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του EMΠ κι έχει κερδίσει τρία βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο βιβλίο του Μυστικές Συναντήσεις, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

 

Μέλος του Discussion Panel μετά την προβολή της ταινίας ''Getting Frank Gehry''.

CLOSE

Subscribe to Our Newsletter