Βίλα Ιόλα - Ταξίδι στο Χώρο και Χρόνο

Έτος

2017

Διάρκεια

60 λεπτά

Χώρα

Ελλάδα

Σκηνοθεσία

Θάνος Αγγέλης

Tο ντοκιμαντέρ, "Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στον Χώρο και Χρόνο", είναι ένα οδοιπορικό στους χώρους του σπιτιού που έζησε ο παγκοσμίου φήμης συλλέκτης και γκαλερίστας "Αλέξανδρος Ιόλας", και το οποίο φιλοξένησε ορισμένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα έργα τέχνης.

Η έρευνα ξεκινά την δεκαετία του 1950, από την γέννηση της ανιψιάς του Λένας στο τότε μικρό και λιτό σπίτι της αραιοκατοικημένης Αγίας Παρασκευής, και φτάνει μέχρι και σήμερα, που το σπίτι των 1700τμ στέκει εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο, περικυκλωμένο από οκταόροφες πολυκατοικίες.

Για πρώτη φορά από το 1987 η ανιψιά του Ιόλα, Λένα Κουτσούδη – Ιόλα και ο σύζυγος της Γκυ Νατάν, μιλούν για την ιστορία του κτιρίου το οποίο ζωντανεύει μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους και μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ακολουθώντας την ιστορία της Λένας Ιόλα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του μεγάλου συλλέκτη, αποκρυπτογραφούμε πτυχές της παράξενης αυτής οικίας και για πρώτη φορά καταρρίπτουμε μύθους που την περιβάλουν.

Ε.Παραγωγής : Angelis Films

Ltd Σκηνοθεσία: Θάνος Αγγέλης

Αφήγηση/Έρευνα : Μανώλης Οικονόμου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξανδρος Καραίσκος

Σενάριο : Μανώλης Οικονόμου / Θάνος Αγγέλης

Μουσική : Γιάννης Κονσολάκης

 

Η ταινία θα προβληθεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη τη Κυριακή 29/4/2018 στις 20:00 στα πλαίσια του ADFF: Athens και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

CLOSE

Subscribe to Our Newsletter